Ik weet het dat ik wat achterloop met het bloggen van mijn en onze ervaringen. De trainingen in combinatie met het slechte slapen wat ik nog steeds doe maken mij bijna net zo moe als de mannen. Dat betekent dat ook ik vaker een “Dagga zet”of “een slaapsessie houd” 😉

Vandaag dus rustdag 2. Vandaag gingen we naar een groot binnen attractiepark. Dat moest wel want buiten was onze laatste hoosbui van de stage.

Hier midden in Seoul staat het grootste overdekte attractiepark met achtbanen etc. Lotteworld.com:

Bij binnenkomst vie lin het midden van de grote hal het onrome gat op. Wij erheen en zagen beneden hetvolgende:

Een heuse ijsbaan. En er werd nog geshorttracked ook! Hoewel wij zien dat als shorttrack zoasl hier geschaatst wordt. De Koreaan ziet het als schaatsen.

https://youtube.com/watch?v=WVGNGPOCkyU%3Fhl%3Dnl%26fs%3D1

Na een tijdje dit gadeslagen te hebben gingen we voor de attracties.

Hier stonden we voor te wachten maar er stond verder niemand te wachten. Toe de rit over was bleek aan de achterkant een aardige rij te staan en stonden wij dus bij de uitgang…. Laat maar zitten op naar de volgende attractie.

https://youtube.com/watch?v=wB4PKxPn4Ag%3Fhl%3Dnl%26fs%3D1

Je denkt van tevoren dat zo boot niet heel hoog gaat zo binnen. Nou.. je maag keert zich toch aardig om! Het blijft een vrije val. Wij zaten ook natuurlijk helemaal achterin om het beste gevoel te ervaren!

Daarna nog even een “trieste pose nr 1” 😉

Op een gegeven moment werd alles afgezet en kwam er een heuse sambakaravaan voorbij met alles erop en eraan!

Ook voor de kleintjes. Je ziet ze hier niet maar Dylan en Dennis stonden zwaar mee te swingen.

Nog even het park van de bovenkant. Het heeft 4 verdiepingen met verschillende attracties dus ook een mooi overzicht.

Deze was wel heel gaaf. Een achtbaan die dwars door het park gaat. En hard ook!

https://youtube.com/watch?v=u8q1gAq-BB4%3Fhl%3Dnl%26fs%3D1

Zo kwamen wij door die achtbaan heen 🙂

Ook hierin werden we aardig door elkaar geschut. Beetje jammer van de wachtrij van 20 minuten. Bij sommige attracties was deze 40 tot 60 minuten en die hebben we dan ook maar overgeslagen.

In het 4D filmtheater. 3D film met bewegende banken. Voelt ook net echt.

Nog een sfeerbeeldje. Ik denk dat Liz (mijn dochter) jaloers op me is. Er was een hele afdeling voor kleine kinderen.

Nog even de ijsbaan vanaf “beneden”. Met politieagent en al. En in het midden de eeuwige shorttracker die op zijn 60e nog een rondje schaatst.

https://youtube.com/watch?v=bv27KqArRNc%3Fhl%3Dnl%26fs%3D1

Trieste posefoto nummer 2. Dylan en Dennis zijn 15 en dan doe je dit blijkbaar niet. Zij verwachten nu ook dat mijn vriendin jaloers is en boos dat ik geposeerd heb (als een sneue toerist ;)) We gaan het meemaken, ik weet wel beter.

Voor zover even de belevenissen. Ik heb de jongens thuisgebracht na een paar uurtjes. Dylan loopt al een paar dagen te kwakkelen en was het wel zat. Ik zilde nog even naar de Mall voor wat inkopen om het overgewicht in mijn koffer op de heenweg (100,- boete) te overtreffen.

In de metro zitten heel veel mensen TV te kijken op hun mobiel. Ze hebben hiervoor een antenne en hoe het verder werkt weet ik niet. Ik zie alleen in mijn ooghoek dat er van alles te zien valt. Ze lopen ook gewoon TV te kijken wanneer ze de metro uitgaan. Niemand kijkt er van op als ze midden in het pad stil gaan staan als het spannend of leuk is.

Over telefoons hoef je je hier zeker geen zorgen te maken. Verwacht niet met je iPhone 4 dat je voorloopt. De nieuwe iPhone is nog niet uit maar volgens mij loop je hier achter als je met een iPhone 4 staat. Echt iedereen belt of smst of speelt spelletjes of whatever op zijn telefoon in de metro. En als ze dat niet doen…. dan slapen ze (gumminekken dan)

Dit is ook een veel voorkomend beeld op de stations en op straat. Mensen waarvan ik de leeftijd op gezicht schat van 70 jaar of ouder. Verkopen van prullaria of eten. Soms met meerdere op een rij en dat je denkt: “Dat raken ze nooit kwijt!” Bijna sneu om te zien. Ook op straat ‘s avonds laat kartonnen vouwen en kranten ophalen dat je verwacht dat ze lekker thuis moeten zijn en kijken naar de Koreaanse Paul de Leeuw. Maar of ze een huis hebben….

Morgen begint een nieuwe week. De 2e en de laatste. Gaat niet snel (want ik slaap weinig :)) Maar toch alweer bijna voorbij. Het zal zwaarder worden voor de jongens. Ze hebben al een week in de benen en ziet ze op het randje van moeheid bungelen. We gaan er tegen aan en zien wel wat de week brengt!